Hae sivuilta
 

 
SYDÄNKUNTOUTUS

Kiljavan Sairaala tarjoaa kuntoutusta potilaille, joilla on diagnosoitu sydänsairaus. Kuntoutuksella pyritään kohentamaan sydänsairaan yleiskuntoa sekä tukemaan sitoutumista lääkehoitoon, elämäntapamuutoksiin sekä liikuntaan ja harjoitteluun. Kuntoutukseen pääsee lähetteellä Hyvinkään sairaalasta.
Sydänpotilaan kuntoutus koostuu kahdesta jaksosta. Ensimmäinen jakso toteutetaan heti sydänpotilaan sairaalajakson tai kotiutumisen jälkeen, jotta kuntoutus saadaan alkamaan mahdollisimman pian sairastumisen jälkeen. Muutaman kuukauden päästä on vuorossa seurantajakso, jolla arvioidaan elämäntapamuutosten toteutumista ja tarkennetaan jatkohoito-ohjeita. Seurantajakso toteutetaan ryhmässä, jolloin sydänpotilas pääsee keskustelemaan myös muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.
Sydänpotilaiden kuntoutukseen ollaan kiinnittämässä valtakunnallisesti entistä enemmän huomiota. Sydänkuntoutuksen on todistettu parantavan elämänlaatua, vähentävän kuolleisuutta ja sairaalahoidon tarvetta sekä säästävän yhteiskunnan kustannuksia.
 
 
Päivitetty 2.1.2020
 
 

Kiljavan Sairaala Oy, Kiljavantie 539 A, 05250 Kiljava, puh. 040 158 3005, info(ät)kiljavansairaala.fi