Tutustu Kiljavan Sairaalan
toimintaan esitteestämme.


 Hae sivuilta
 

 
ESITTELY

Hyvinkään sairaanhoitoalueen kunnat (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Tuusula) ja HUS ovat perustaneet Kiljavan Sairaala Oy:n tuottamaan alueellisia hoito- ja kuntoutuspalveluja. Sairaalan toimialueella asuu noin 187 000 asukasta. Sairaala myy palvelujaan pääsääntöisesti jäsenkunnilleen. Myös muiden kuntien on mahdollista liittyä Kiljavan Sairaala Oy:n jäseneksi ja ostaa hoito- ja kuntoutuspalveluja sairaalalta.

Kuntoutussairaalatoiminta käynnistyi vuoden 2008 syksyllä Kiljavan Sairaalan saneeratuissa tiloissa. Kuntoutuspalvelut tuotetaan ostopalveluperiaatteella kilpailutetun palveluntuottajan Attendo Oy:n toimesta. Sopimus Attendo Oy:n kanssa on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka. Kiljavan Sairaala vastaa vaativasta kuntoutuksesta ja se sijoittuu toiminnallisesti perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välimaastoon.

Sairaalan hoitopaikkojen määrä on 118 sairaansijaa. Sairaalan toiminta käynnistyi vaiheittain ja toiminta painottui aluksi neurologiseen ja tules (ortopedia, fysiatria, reumatologia) -kuntoutukseen. Toiminnan laajentuessa ja vanhusväestön osuuden lisääntyessä medisiinisgeriatrinen (sisätaudit, keuhkosairaudet, geriatria) osuus lisääntyy. Kuntoutettavien määrä lisääntyy merkittävästi väestön ikääntyessä.

Kiljavan Sairaala on valmistunut vuonna 1938. Kiljavan sairaala-alue kuuluu Museoviraston ja ympäristöministeriön määrittämiin valtakunnallisesti arvokkaisiin kulttuuriympäristöihin. Alue on luonnonkaunis kuntoutusympäristö ja sijaitsee Sääksjärven rannalla. Sääksjärvi on Suomen suurin laskujoeton järvi ja alue on osa EU:n Natura 2000 verkostoa.

Kiljavan sairaalarakennuksessa on tilaa 15 000 kerrosneliötä ja sairaala-alueen tontti on kooltaan noin 58 hehtaaria. Kiljavan Sairaalan peruskorjauksen kokonaiskustannukset olivat noin 12 miljoonaa euroa. Lisäksi kalustukseen ja muihin käynnistyskuluihin kului noin 2 miljoonaa euroa. Saneeraussuunnitelmassa huomioitiin vuodelta 1938 peräisin olevan rakennuksen historialliset arvot. Suunnitelman ovat tehneet AW2 -Arkkitehdit Oy sekä Rakennuttajatoimisto HTJ Oy yhteistyössä Museoviraston kanssa. Saneerauksen pääurakoitsijana toimi YIT Rakennus Oy.

 
Päivitetty 8.2.2019
 
 
 

Kiljavan Sairaala, Kiljavantie 539 A, 05250 Kiljava, puh. 020 6110 400, info(ät)kiljavansairaala.fi